Získajte 8000 € na výstavbu domu! Štátny príspevok na rodinné domy s takmer nulovou spotrebou energie A0. Vyberte si z ponuky až 231 domov. viac info.

Novinky

Chvíle pri rodinnom krbe sú nezabudnuteľné. Užite si ich so značkou Schiedel

Chvíle pri rodinnom krbe sú nezabudnuteľné. Užite si ich so značkou Schiedel

20.02.2020

Obrázok

Romantike plápolajúceho, veselo praskajúceho ohňa v obývacej izbe dokáže odolať iba málokto z nás. S kachľami alebo krbovým modulom integrovaným v komínovom systéme od renomovanej spoločnosti Schiedel však nemusí ostať iba pri príjemných predstavách.

Bezpečnosť je na prvom mieste, v tesnom závese ide efektivita nasledovaná úspornosťou 

Posedenie s rodinnými príslušníkmi či priateľmi, alebo hoci iba sladké leňošenie na pohovke po náročnom týždni pri zvukoch plápolajúceho ohňa šíriaceho navyše príjemné teplo, je zážitok na nezaplatenie. Toto je ale iba jedna strana mince. Tou druhou je bezpečnosť, pretože stále platí, že oheň je dobrý sluha, ale zlý pán. 

Výrobcovia krbov, kachlí a komínových systémov preto z pochopiteľných dôvodov kladú dôraz na bezpečnosť rovnako, ako na vysoký výkon a nízku spotrebu materiálov používaných na vykurovanie. Výnimkou, samozrejme, nie sú ani produkty Schiedel, ktoré v oblasti sofistikovaných komínových systémov, integrovaných vykurovacích a v neposlednom rade aj vetracích riešení patria k najbezpečnejším a technologicky najvyspelejším. Môžete si byť zároveň istí, že dych vám vyrazia aj svojím elegantným dizajnom.

Ak teda možno práve teraz premýšľate nad projektom rodinného domu so vstavaným krbom, nechajte sa inšpirovať vysokovýkonným komínovým systémom Schiedel a krbmi KINGFIRE či kachľami SIRIUS, ktoré tiež patria do portfólia tejto spoločnosti.

Dnes viac ako kedykoľvek predtým platí, že nie je komín ako komín 

Skôr, ako si stručne predstavíme samotné krby a kachle, pozrieme sa na možnosti komínových telies. V praxi sa totiž v súčasnosti môžete rozhodovať medzi kovovým komínovým systémom z nehrdzavejúcej ocele alebo keramickým, čiže šamotovým komínovým telesom. Rozlišovať treba aj medzi jednotlivými variantmi, pretože v ponuke spoločnosti nájdeme štandardné komíny SCHIEDEL UNI Advanced, zaujímavé farebné alternatívy komínov SCHIEDEL PERMETER, ale aj komíny SCHIEDEL KOMBIGAS, ktoré sú určené na odvádzanie splodín z viacerých druhov palív.

My dáme priestor predovšetkým komínovým telesám SCHIEDEL ABSOLUT a SCHIEDEL STABIL, na príklade ktorých si uvedieme vzájomné odlišnosti. Treba mať totiž na pamäti, že nie všetky komíny sú vhodné na použitie v ultranízkoenergetických rodinných domoch alebo domoch s takmer nulovou spotrebou energie. Toto však určite nie je prípad komínového telesa SCHIEDEL ABSOLUT, ktorý ako jediný komínový systém s integrovanou nenasiakavou izoláciou zvládne povestný blower-door test na overenie tesnosti stavby

Komínový systém ABSOLUT vs. komín STABIL

Komín ABSOLUT sa vyznačuje tým, že nemá mriežku v päte, výborne tesní a perfektne spolupracuje s rekuperačnou jednotkou. Zateplená šachta dokáže bez akýchkoľvek problémov priviesť vzduch na horenie ku spotrebičom na tuhé palivá, takže komín je ako stvorený pre krb v dome s nízkoenergetickým alebo pasívnym štandardom vybaveným spomínanou rekuperačnou jednotkou.

Toto tvrdenie sa už ale netýka komínového telesa STABIL, ktorý je síce určený pre krby a kachle spaľujúce tuhé palivá, no „vďaka“ konštrukčnému riešeniu s mriežkou v pätke vypadáva zo zoznamu komínových systémov vhodných na spoluprácu s rekuperačnou jednotkou. Nenechajte sa však pomýliť. Ak váš dom nie je vybavený riadeným vetraním a nevadí vám únik teplého vzduchu cez zadné odvetrávanie (mriežka v päte), pokojne môžete v dome použiť tento cenovo atraktívny komínový systém.   

Krbové moduly KINGFIRE

Inovatívne krby integrované priamo v telese komína sa v súčasnosti tešia veľkej popularite. Dôvodov je viacero. Reprezentujú architektonicky zaujímavý prvok umožňujúci individuálnu povrchovú úpravu (napr. obklad prírodným, poprípade umelým kameňom), disponujú kompaktnými rozmermi, šetria priestor a dokonale spolupracujú s rekuperáciou. Potešia tiež samozatvárateľnými, dokonale tesniacimi dvierkami, ktoré posúvajú bezpečnosť vašu i samotného zariadenia na vyššiu úroveň. Za osobitnú pozornosť stojí rýchla, nekomplikovaná montáž, takže ak túžite po krbe, určite sa zamyslite aj nad touto alternatívou. 

Ak by vám však predsa len pre nejakú príčinu nevyhovovalo toto riešenie, môžete pouvažovať nad kachľami SIRIUS, ktoré nielenže dobre vyzerajú, ale v kombinácii s komínovým systémom Schiedel aj úplne vyhovujú nízkoenergetickým či pasívnym štandardom moderných rodinných domov.

Vyberáme pre vás

Prečo projekt
od nás?

1
Jednotka
na trhu
29
Rokov na trhu
29
Ocenených projektov
1220
Ponúkaných domov
35000
Realizovaných projektov