Získajte 8000 € na výstavbu domu! Štátny príspevok na rodinné domy s takmer nulovou spotrebou energie A0. Vyberte si z ponuky až 231 domov. viac info.

Novinky

Euroline a Solarnydom.sk spojili sily

Euroline a Solarnydom.sk spojili sily

28.07.2019

Obrázok

Rodinné domy Euroline držia krok s dobou po každej stránke. Okrem premysleného dispozičného riešenia interiéru, nezabúdajú ani na inteligentné systémy, ktoré riadia chod celého domu alebo na technológie znižujúce energetické požiadavky domácnosti.

Spomenuté inteligentné systémy „smart home“ rozhodne stoja za pozornosť, no dnes by sme predsa len radi vašu pozornosť upriamili na čoraz viac preferované technológie, ktoré umožňujú efektívne využívanie alternatívnych zdrojov energie.  Možností je viacero. Spomenúť by sme mohli zariadenia využívajúce geotermálnu alebo veternú energiu či tepelné čerpadlá.

Fotovoltaike patrí budúcnosť

Medzi najdynamickejšie rozvíjajúce sa odvetvia však jednoznačne patrí fotovoltaika. Fotovoltaika využíva jednu z najčistejších foriem energií vôbec, teda energiu zo slnka. Slnko predstavuje nevyčerpateľný zdroj energie, ktorý je úplne zadarmo. A nič sa na tomto fakte nezmení najbližších niekoľko miliárd rokov. Aktuálny vek našej najbližšej hviezdy je totiž približne 4,5 miliardy rokov a napriek tomu, že každú sekundu sa milióny ton vodíka menia na hélium, odborníci dávajú Slnku životnosť ďalších 5 miliárd rokov. Solárne systémy využívajúce slnečné žiarenie tak prakticky môžu byť ľudstvom využívané až dovtedy. Pri pohľade na dĺžku ľudského života naozaj nepredstaviteľný časový úsek. 

Poďme však späť k využitiu solárnej energie. Tú môžeme vďaka technológii fotovoltaických článkov využívať dvomi spôsobmi. Na fotovoltaický ohrev teplej úžitkovej vody alebo na výrobu elektrickej energie. V súčasnosti sa okrem získavania energie z obnoviteľných zdrojov energie kladie dôraz aj na decentralizáciu výroby elektrickej energie a na zvyšovanie sebestačnosti. No a na požiadavky energeticky nezávislého a čoraz viac sebestačného majiteľa rodinného domu je ideálnou odpoveďou práve fotovoltaika. Aj preto sa naša spoločnosť rozhodla pri efektívnom a dlhodobom znižovaní nákladov súvisiacich s prevádzkou rodinných domov Euroline spolupracovať s firmou Solárny dom s.r.o. sídliacou v Trnave. 

Solárny dom

Pre spoluprácu s touto spoločnosťou sme sa rozhodli z prozaických dôvodov. Pre Solarnydom. sk je tak, ako aj pre nás v Euroline spokojný zákazník prioritou. Firma je spoľahlivá a v oblasti solárnych systémov ponúka kompletné služby. Venuje sa nielen predaju a servisu solárnych komponentov, ale aj montáži fotovoltaických elektrární všetkých typov. 

Rozhodnúť sa tak môžete pre ON GRID alebo OFF GRID systém na kľúč, či pre hybridný systém fotovoltaickej elektrárne. Problémom samozrejme nebude ani montáž fotovoltaického systému na ohrev vody. Sklamaním nie sú možnosti výberu fotovoltaických panelov. K dispozícii sú monokryštály, polykryštály alebo amorfné fotovoltaické panely. Okrem rodinných domov Euroline, môžu byť solárne systémy nainštalované na chalupách, víkendových domčekoch či na firemných budovách.

Tip: Solárnej energii  sme sa venovali v našom nedávnom príspevku. Okrem iného v ňom nájdete informácie aj o ON GRID, OFF GRID a hybridných fotovoltaických elektrárňach.

Vyberáme pre vás

Prečo projekt
od nás?

1
Jednotka
na trhu
29
Rokov na trhu
29
Ocenených projektov
1220
Ponúkaných domov
35000
Realizovaných projektov